logo

Dopff au Moulin Riesling Cuvée Europe 75 cl.

Van Dopff

Dopff au Moulin Riesling Cuvée Europe 75 cl.

van Dopff
0 beoordelingen
€10,75
Incl. btw 21%
  • Niet op voorraad
  • Levertijd: 5-10 dagen

Dopff au Moulin Riesling Cuvée Europe 75 cl.

Merk Dopff

Beschrijving

Over deze wijn

 

Vaak wordt riesling, tezamen met chardonnay, als het meest edele druivenras ter wereld beschouwd. In de 15e eeuw verscheen de riesling in de Elzasser wijngaarden, maar pas in de loop van de 19e nam dit ras een grote vlucht in de Elzas.

Bodems met een hoog kalkgehalte zijn het meest geschikt voor riesling. De mooiste Elzasser rieslings komen doorgaans uit de dorpjes Riquewihr en Ribeauvillé, op de voet gevolgd door die uit Dambach en Zellenberg, allemaal gelegen in het hart van het Elzasser wijngebied.

Riesling wordt pas laat in het seizoen rijp. Dat resulteert in wijnen die in geur en smaak doorgaans superieur zijn aan die van de vroeger rijpende rassen. Afkomstig uit wijngaarden rondom Riquewihr, worden de hele trossen, zonder voorafgaande kneuzing, in hun geheel geperst. Na een korte statische klaring wordt de most bij lage temperatuur vergist.

Riesling kan uitstekend enige jaren op fles rijpen en ontwikkelt dan opmerkelijk aromatische complexiteit.

Bleekgeel van kleur.

Delicaat fruitig van geur, met tonen van witte bloesem en limoen.

Verfrissend van smaak, niet al te zwaar en volmaakt in evenwicht. Droog, delicaat en elegant fruitig, is deze wijn het schoolvoorbeeld van een klassieke riesling in de karakteristieke droge, evenwichtige Dopff-stijl.

Dopff’s Riesling werd geschonken bij een diner tijdens één van de oprichtingsvergaderingen van (destijds) de EEG, in Straatsburg. Het ‘Cuvée Europe’ verwijst daar naar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Recent bekeken

Dopff au Moulin Riesling Cuvée Europe 75 cl.

€10,75

Dopff au Moulin Riesling Cuvée Europe 75 cl.

Dopff